Stoppen met roken op een trendy manier

Stoppen met roken op een trendy manier

Zit je er al een tijdje over na te denken om te stoppen met roken, of heb je het zelfs al geprobeerd maar lukt het telkens niet? Dan komt dat misschien omdat je het niet goed aanpakt. Sommige mensen kunnen ineens hun pakje sigaretten weggooien en hebben na drie dagen geen moeite meer met afkicken. Anderen zijn hier weken mee bezig en bouwen langzaam af.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om te stoppen met roken. Denk bijvoorbeeld aan het simpelweg minderen van het aantal sigaretten dat je per dag rookt, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van pleisters of nicotinekauwgom. Ook de e-sigaret is een optie om te stoppen met roken.

Maar als je het echt goed én trendy aan wilt pakken, kun je ook kiezen voor het gebruik van pouches. Hoe dit precies werkt en wat pouches zijn, vertellen we je in dit artikel.

Wat zijn pouches precies?

Pouches, ook wel nicopods of nicotinezakjes genoemd, zijn kleine zakjes waar nicotine in zit samen met een lekkere smaak. Welke smaak hierin zit kun je zelf bepalen, net als het nicotinegehalte. De nicopods stop je tussen je bovenlip en tandvlees en is zo klein dat dit goed en comfortabel blijft zitten. Je hebt er dus vrijwel geen last van en merkt vaak niet eens dat hij er zit. Zodra er speeksel bij de pouches komen, komen de nicotine en de smaak vrij.

Nicotinezakjes worden steeds populairder en dat is niet zo gek als je naar de voordelen kijkt. Je krijgt geen tabak meer binnen, er is geen rook die je uitblaast en wat in je longen terecht komt en je geniet van een heerlijke smaak. En of dat nou de frisse smaak van pepermunt is, of de zoete smaak van watermeloen, dat bepaal je helemaal zelf.

Op een trendy manier stoppen dankzij pouches

Wil je nou graag stoppen met roken op een trendy manier, dan zijn pouches hier zeker geschikt voor. Je kunt de verschillende pouches namelijk bestellen in verschillende sterktes. Stel je begint met nicopods met een hoog nicotinegehalte, dan krijg je binnen wat je normaal binnen kreeg met sigaretten. Maar vervolgens kun je dit gehalte dus telkens afbouwen, net zo lang totdat je pouches gebruikt die enkel nog smaak hebben, en geen nicotine meer.

Wil je liever direct stoppen met het gebruik van nicotine? Dan kan dat ook met pouches. Er zijn namelijk bepaalde merken die zich specialiseren in de verkoop van pouches zonder tabak en nicotine. Hier zit dus alleen een smaak van jouw keuze is, en verder helemaal niks. Wel is de kans groter dat je het dan zwaar krijgt met afkicken, dus daar dien je wel rekening mee te houden. Twijfel je heel erg, dan zou je het beste kunnen beginnen met nicopods, en vervolgens het nicotinegehalte telkens verlagen. Op die manier heb je zelf minder snel door dat je minder nicotine binnen krijgt, waardoor het makkelijker voor je zal zijn helemaal te stoppen met het gebruik van nicotine.

Lees ook: