De redenen achter de opkomst van nicotinezakjes

De redenen achter de opkomst van nicotinezakjes

Wat zijn CBD pouches? Lezen De redenen achter de opkomst van nicotinezakjes 5 minuten Volgende Stoppen met roken op een trendy manier
Opkomst nicotinezakjes

Nicotinezakjes zijn momenteel helemaal hot. Steeds meer mensen proberen ze voor het eerst uit en zijn vervolgens positief over deze zakjes. Daarbij gaat het niet alleen maar om jongeren. Ook ouderen zien met de dag meer in dat nicotinezakjes bijvoorbeeld een uitstekend alternatief zijn voor andere middelen.

Waarom kiezen voor nicotinezakjes?

Om te kiezen voor een bepaald product, moet je er eigenlijk altijd een reden voor hebben. De mensheid in het algemeen doet eigenlijk nooit iets zonder reden. De redenen achter de opkomst van nicotine zakjes zijn dan ook:

  • Goed alternatief voor roken: Anno 2021 zijn meer en meer mensen bezig met het stoppen met roken. Het wordt namelijk met de dag duidelijker dat hier veel gezondheidsnadelen aan zijn verbonden. Echter is het ook weer niet zo dat de meeste mensen helemaal niks meer willen doen. Nicotine pouches bieden dan de perfecte uitkomst. Ze zijn lang niet zo slecht voor je als bij het roken van sigaretten het geval is. Het is dan ook bij uitstek een geschikte optie om te gebruiken wanneer je wilt stoppen met roken.

  • Nicotinekick: Tegelijkertijd zijn nicopods in staat om je een heerlijke nicotinekick te bezorgen. Je kunt deze nicotinekick zo sterk of zwak maken als je zelf wilt. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende opties beschikbaar. Voor de beginner is het aan te raden om niet direct een al te sterke optie te nemen. Op het moment dat je echter al wat ervaring hebt opgebouwd met bijvoorbeeld Zweedse snus, ben je al een stuk beter in staat om een hoger nicotinegehalte te verduren.

  • Extreem veel smaakopties: Iets waar eigenlijk iedereen wel positief door verrast wordt, is het enorme aanbod aan verschillende smaken dat je tot je beschikking hebt. Nu nicotinezakjes zo populair beginnen te worden, neemt ook het aanbod ervan steeds verder toe. Producenten begrijpen als geen ander dat ze het aantrekkelijk moeten houden om nicopods te blijven proberen. Het aanbieden van zoveel mogelijk smaakopties is daar een belangrijk onderdeel van. Door bijvoorbeeld ons aanbod te bekijken, zie je direct al dat je keuze zat hebt. Het is goed mogelijk dat je je aangetrokken voelt tot meerdere smaken. Je weet pas of je ze lekker vindt, wanneer je ze ook daadwerkelijk een kans geeft.

  • Prettige pasvorm: Tot slot is een belangrijke reden voor het succes van de nicotine zakjes dat ze tegenwoordig zo’n prettige pasvorm onder de bovenlip hebben. Tot voor kort gaven veel gebruikers aan dat veel vormen van bijvoorbeeld Zweedse snus niet altijd even lekker zaten. Hier is door de producenten dan ook uitvoerig aandacht aan besteed. Veel opties qua nicotine pouches komen tegenwoordig dan ook in een prettige, slimme pasvorm. Deze past perfect achter je bovenlip, voor maximaal comfort. Het is dan ook fijner dan ooit om op dit moment voor een van de nicopods te kiezen. Nog nooit was het comfort zo hoog.

Waarop letten bij nicotinezakjes?

Als beginner zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het proberen van nicotinezakjes. Zoals hierboven aangegeven, zijn er verschillende redenen voor de grote populariteit van nicotine pouches. Daarbij moet opgemerkt worden, dat deze redenen alleen gelden wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Dit betekent:

  • Kiezen van verschillende smaken: Als er iets is wat een expert een beginner zal aanraden, is het kiezen van een groot scala aan verschillende smaken. Je weet namelijk pas echt wat je lekker vindt, op het moment dat je het een keert probeert. Je zal dan ook niet de eerste gebruiker zijn die zelf positief verrast wordt door een bepaalde smaak. Een smaak waarvan je van tevoren misschien nooit had gehad dat het zou uitgroeien tot jouw favoriet. Pin jezelf daarom niet vast op één smaak, maar geef meerdere opties de kans. Op die wijze vind je uiteindelijk namelijk pas echt jouw favoriete optie.

  • Starten met een comfortabel nicotinegehalte: Een tweede punt van aandacht bij het bestellen van nicotinezakjes is dat je niet start met een te hoog nicotinegehalte. Het is namelijk zonde van de pouch zelf wanneer de nicotinekick eigenlijk net iets te heftig is. Dit leidt tot een suboptimale ervaring. Je kunt daarom beter met een te laag nicotinegehalte beginnen, dan met een te hoge. Bekijk de lijst met opties en bepaal voor jezelf wat je als comfortabel acht. En mocht in de praktijk nu blijken dat je dat nicotinegehalte echt prima aan kon, dan bestel je gewoon een intensere optie.

Nicotinezakjes zijn vandaag de dag dus populairder dan ooit tevoren. In vrienden- en familiekringen zijn er steeds meer mensen die het een keer uitgeprobeerd hebben. Wat dan direct opvalt, is dat alle verhalen erover positief zijn. Zeker nu de smaakopties met de dag uitgebreider worden. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een smaakoptie voor. Dit houdt het niet alleen spannend, maar ook leuk.

Lees ook: