Snus effect: Wat is het effect van snus?

Snus effect: Wat is het effect van snus?

Wat voor effect heeft snus?

Wanneer je begint aan nicotine pouches kan je een lichte tinteling voelen op je tandvlees. Dit gebeurt omdat je lichaam de nicotine opneemt. Nicotine pouches met een mint smaak versterken deze tinteling. Als je de tinteling wilt verminderen...

Lezen Snus effect: Wat is het effect van snus? 4 minuten Volgende Online snus kopen
Wat is het effect van snus (nicotine zakjes)

Snus bestaat al eeuwen, maar is vooral de laatste jaren echt bezig aan een opmars. Onze Zweedse medemensen zijn groot fan van deze tabaksvariant.

Zit je toevallig nu in de fase dat je het gebruik van snus aan het overwegen bent? Dan ben je zeer waarschijnlijk wel benieuwd naar meer informatie over dit product. Vooral naar informatie over het effect van snus is veel vraag. Lees dan ook verder voor meer informatie over dit onderwerp. We gaan dieper in op wat de effecten, de mogelijke risico’s en de desbetreffende gevolgen van snus zijn.

Wat houdt snus precies in?

Snus bevat tabak, maar wordt niet gerookt. In een notendop houdt snus in dat je toch gebruik maakt van tabak en nicotine je lichaam in krijgt, terwijl je hiervoor niet hoeft te roken. Het is dan ook een bekend alternatief op roken zelf.

Er zijn verschillende soorten van snus gebruik. De meest bekende zijn:

  • Zweedse snus: Een zeer populaire vorm van snus die voornamelijk in Scandinavië vaak wordt gebruikt. Deze snus is droog en plaats je voor een bepaalde tijd onder je bovenlip.
  • Snus zonder tabak: De naam zegt het al, deze snus bevat geen tabak. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire nicotine pouches. Deze vorm is ook in Nederland bezig aan een flinke opmars.
  • Snus zonder tabak en nicotine: Als laatste is er ook nog de snus die zowel de tabak als ook de nicotine links laat liggen. Deze laatste variant bevat dus de minst gelijkwaardige ingrediënten als de originele sigaret.

Het effect van snus

Na deze opheldering over wat snus precies is en welke vormen van snus er zijn, is het tijd om te kijken naar het effect van snus. Wat is het effect van snus op het lichaam?

De meest prominente effecten van snus zijn het gevolg van nicotine. Nicotine is een drug, die een bepaald effect op je heeft. De nicotine zit in de snus en de nicotine pouches.

Het voordeel van snus en nicotine pouches ten opzichte van roken, is dat de nicotine minder snel door het lichaam wordt opgenomen. Positieve effecten van snus en nicotine pouches zijn:

  • Ontspannen gevoel: Voor een korte tijd ervaar je dankzij de nicotine een gevoel van ontspanning en lichtelijk euforisch.
  • Verbeterde concentratie: Evenals het ontspannen gevoel blijft ook de verbeterde concentratie voor een klein tijdje van toepassing.
  • Opgewekt gevoel: Een opgewekt gevoel blijft als enige wat langer dan de rest hangen. Dit is het resultaat van een verhoogd adrenalinegehalte in het bloed.

Het duurt bij gemiddeld gebruik van de eerdergenoemde producten een paar minuten voordat de bovenstaande effecten merkbaar worden. Het duurt gemiddeld langer dan roken voordat ze worden ervaren, maar daarentegen blijven ze ook langer hangen. Dit gevoel kan tussen de 30 en 40 minuten aanhouden. 

Één van de bekende effecten van snus, is dat de gebruiker, na het plaatsen van een zakje snus een tinteling of een licht branderig gevoel ervaart op de tandvlees. Dit hangt puur af van de samenstelling en de nicotine gehalte van de nicotine pouch. 

Mensen met hartproblemen of een bepaalde hartconditie doen er goed aan om alle vormen van nicotine te vermijden. Heb je soms last van hartritmestoornissen, een hoge bloeddruk, ben je zwanger of geef je momenteel borstvoeding? Dan raden wij aan om geen producten met nicotine te gebruiken.

Nicotine pouches kopen

Voor meer informatie over nicotine pouches of om een van de vele verschillende smaken te bestellen, kun je uiteraard contact met ons opnemen!

Lees ook:

Verder lezen