Nadelen van snus

Nadelen van snus

Wat zijn de nadelen van snus?

Wanneer het op snus aankomt, wordt er steeds vaker gepraat over de mogelijke nadelen die erbij komen kijken. Anno nu lijkt gezondheid belangrijker te zijn dan ooit tevoren. Meer en meer mensen proberen er gezonde leefgewoontes op na te houden.

Zo kijken sommige mensen bijvoorbeeld naar de nadelen van snus omdat ze willen stoppen met roken. Maar heeft het dan wel zin om over te stappen naar snus? Is dit niet even schadelijk?

Om op deze vragen een antwoord te geven, gaan we bij deze dieper in op de nadelen van snus en wat je hieraan kunt doen.

Over de nadelen van snus

Een groot verschil tussen snus en bijvoorbeeld roken, is dat de nadelen van snus veel minder extreem zijn. Bij roken komen er allerlei verbrandingsproducten vrij, die voor de mens giftig zijn. Zeker bij langdurig roken kan dit allerlei gezondheidsproblemen opleveren. Bij een rookvrij product als snus zijn deze verbrandingsproducten niet aanwezig. Hierdoor is snus direct al een stuk minder schadelijk voor de gezondheid.

Wat wel nog in snus zit, is tabak. Met alleen de hoeveelheid tabak is er nog steeds wel sprake van een schadelijk effect in de mond en keel. Echter is deze dus aanzienlijk kleiner dan het effect als gevolg van de chemicaliën in producten waarbij rook vrijkomt.

Het goede nieuws is echter dat er tegenwoordig ook tabaksvrije snus bestaat. Deze tabaksvrije variant is ongekend populair, vooral met het oog op de minimale effecten die het op je gezondheid heeft. Het gebruik van snus wordt dan pas echt leuk.

Tabaksvrije snus

Wanneer je voor tabaksvrije snus kiest, worden de nadelen van snus eigenlijk in z’n totaliteit weggenomen. In deze producten zijn zowel verbrandingsproducten als ook tabak niet meer aanwezig. Wat overblijft is snus met een heerlijke smaak, vaak begeleid door een hoeveelheid nicotine.

Zeker recentelijk is de tabaksvrije snus enorm in opkomst geraakt. Meer en meer smaken zijn verkrijgbaar, waardoor het enorm aantrekkelijk wordt om voor deze variant te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een heel assortiment aan fruitige, frisse en unieke smaken. Het levert een sensatie op die je nog nooit eerder hebt ervaren. En dat allemaal zonder het gebruik van tabak!

Zo springen er bijvoorbeeld ook een aantal van deze tabaksvrije snus pouches tussenuit die een relatief hoge nicotinehoeveelheid hebben. Hierdoor levert het gebruik ervan een ware nicotine kick op. Iets wat zeker onder de jongeren bijzonder populair lijkt te zijn.

Men is op zoek naar een manier om een energieboost te krijgen. En dan het liefst onder het genot van een frisse of zoete smaak. Eentje die het ook nog eens lekker maakt om van deze snus pouches gebruik te maken. Het beste van twee werelden komt daarmee samen. En dat zonder alle nadelen van snus.

Lees ook: