Snus en deelnemen aan het verkeer

Snus en deelnemen aan het verkeer

Hoe bewaar je snus? Lezen Snus en deelnemen aan het verkeer 3 minuten Volgende Nadelen van snus

 

Snus gebruiken in het verkeer

Snus en deelnemen aan het verkeer. Veel mensen vragen zich af of dit mogelijk is. Om hier antwoord op te geven, kijken we zowel naar het verband tussen tabak en het verkeer als ook tussen nicotine en het verkeer. Beiden zijn bij het gebruik van snus namelijk van toepassing.

Op het moment dat je de auto in stapt, is het belangrijk dat je niet onder invloed bent. We kennen natuurlijk allemaal de regels omtrent alcohol. Door het gebruik van alcohol wordt je rijgedrag beïnvloedt. En hoe meer alcohol je tot je neemt, hoe slechter het rijgedrag wordt. Uiteindelijk vormt dit een gevaar op de weg.

Bij snus zit dit gelukkig anders dan bij alcohol.

Snus en tabak

In de meeste vormen van snus bevindt zich tabak. Daarbij is het dus belangrijk om te kijken naar de relatie tussen tabaksgebruik en het rijgedrag. Uit onderzoek is gebleken dat tabak hier geen invloed op heeft. Je bent dus volledig vrij om snus te gebruiken waar tabak in zit. Voor snus zonder tabak geldt hetzelfde.

Snus en nicotine

Daarnaast vragen veel mensen zich ook af of nicotine nog een invloed heeft op het rijgedrag. Nicotine heeft een effect op het brein en daarmee mogelijk ook op het rijgedrag. Tenminste, dat is wat mensen vaak denken. In de praktijk blijkt namelijk dat dit geen invloed op elkaar heeft. Snus en deelnemen aan het verkeer is dus volkomen veilig.

Snus kopen en deelnemen aan het verkeer

Vaak wordt er juist specifiek voor gekozen om tijdens het rijden in de auto gebruik te maken van snus of nicotine pouches. Het is namelijk een heerlijk momentje voor jezelf, waarbij je echt volledig van de nieuwste en meest creatieve smaken kunt genieten. Het is zelfs niet vreemd om te stellen dat dit het perfecte moment is om snus of nicotine pouches te kopen en een van de nieuwste smaken te proberen. Wist je bijvoorbeeld dat de volgende smaken überhaupt bestonden:

  • LYFT lime: De onmisbare smaak van limoen is er een die je nog lang bij blijft. Zeker wanneer je denkt aan de nicotinehoeveelheid van 14 mg/g. Deze pouches zijn een geweldige combinatie van een smaaksensatie en een kleine nicotinekick. Ideaal voor onderweg.
  • Killa Watermelon: Dan zijn er ook nog genoeg mensen die van de heerlijk zoete watermeloen houden. Herken jij je hierin? Met deze pouches ervaar je pas echt hoe lekker snus kan zijn. En met 24 mg/g aan nicotine levert het je nog een authentieke boost op ook.
  • Nordic Spirit Berry Citrus: Met een combinatie van bosbessen en bergamot-citrus zijn we aanbeland bij een wel heel unieke pouch. Wanneer je deze terwijl je deelneemt aan het verkeer in je mond hebt, geniet je optimaal van de smaakexplosie. En ook bij deze optie geldt weer de nicotinekick, dankzij de intensiteit van 14 mg/g.

Lees ook: