Hoe snus te gebruiken

Hoe snus te gebruiken

Hoe snus gebruiken

Je kunt snus zien als een soort tabak in poedervorm. De populariteit van dit product is overgewaaid vanuit Zweden. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende varianten van op de markt gekomen. Zo heb je bijvoorbeeld ook de ongekend populaire nicotine pouches. Dit is als het ware tabaksvrije snus, die verder precies op dezelfde manier wordt gebruikt als de traditionele snus. Veel mensen hebben weleens van beide producten gehoord, maar weten niet precies hoe snus te gebruiken is. Vandaar dat we bij deze stap voor stap door het gebruik van snus en nicotine pouches heenlopen.

Bestel de snus of nicotine pouches

Wanneer je deze producten bestelt, zijn er een hoop verschillende keuzemogelijkheden die je direct voor je neus krijgt. Het is daarom meteen een belangrijke stap. Er zijn namelijk verschillende opties qua sterke, smaak en formaat:

  • Sterkte: Zeker voor de beginnende gebruikers is het aan te raden om voor een wat minder sterke variant te kiezen. Daarmee wordt bijvoorbeeld gedoeld op een nicotine pouch met een relatief lage nicotine concentratie.
  • Smaak: Qua smaken bestaat er een uitgebreid aanbod, dat loopt van de meer frisse mintsmaken tot aan hele zoete bessensmaken. De originaliteit op dit gebied is zeer hoog. De kans is groot dat je wordt verrast door alles wat er wordt aangeboden.
  • Formaat: De formaten mini, slim en normaal komen het vaakst voor. Afhankelijk van wat je zelf comfortabel vindt, kun je hier een keuze in maken.

Stop de snus of nicotine pouch tussen je bovenlip en het tandvlees in

Het maakt in principe niet uit op welke exacte locatie je de snus of de pouch in dit gebied stopt. De werking zal zowel aan de zijkant en bovenkant van je mond hetzelfde zijn. Enkele tips die ervaren snus- en pouchgebruikers vaak geven, zijn:

  • Binnenkant van de lip droogmaken: Hierdoor komt er minder speeksel vrij tijdens het gebruik van de snus of de nicotine pouch. Dit resulteert in een betere ervaring van de verschillende producten. Dit kun je heel makkelijk met een stukje papier voor elkaar krijgen.
  • Opvouwen: Sommige gebruikers ervaren het als prettiger om het pakketje deels op te vouwen, zodat het wat kleiner wordt. Op dit gebied is het vooral voor jezelf testen wat het fijnst aanvoelt. Er is niet één optimale wijze om het te gebruiken.

3: Spuug aangemaakt speeksel niet uit

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat je je speeksel moet uitspugen bij het gebruik van snus of nicotine pouches. Echter is dit niet waar. Je kunt het speeksel gewoon doorslikken, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken wat er door je keel gaat. Het is puur een kwestie van de snus of pouch tussen je lip stoppen en verder hoef je in principe niet actief meer iets te doen.

De ervaring van de gebruikers van snus en nicotine pouches is dat je na verloop van tijd een bepaald favoriet formaat ontdekt. Tegenwoordig zijn de nicotine pouches bijvoorbeeld steeds vaker in slim formaat gemaakt, wat voor een ultiem comfort zorgt onder je lip. De pasvorm is dan optimaal aangepast aan de ruimte tussen je bovenlip en tandvlees.

Hoe vaker je snus en nicotine pouches gebruikt, hoe aangenamer het wordt. Neem nu een kijkje in het extreem uitgebreide assortiment aan verschillende smaken.

Lees ook: