Hoe bewaar je snus?

Hoe bewaar je snus?

Snus bewaren

Net als drink- en etenswaren heeft ook snus een bepaalde houdbaarheidsdatum. Afhankelijk van het type snus dat je koopt, kan het sterk verschillen hoelang het product goed blijft. In de meeste gevallen tref je zo’n houdbaarheidsdatum aan op de snus zelf.

Het is belangrijk om deze houdbaarheidsdatum in acht te nemen. Op het moment dat je het langer bewaart dan dat op de verpakking staat aangegeven, kan de snus raar gaan smaken. Deze smaakafwijking is vaak zodanig, dat het echt niet meer lekker is om van het product gebruik te maken. Zonde van je geld dus. Echter zijn er wel dingen die je kunt doen om het langer houdbaar te houden.

Snus langer bewaren

In eerste instantie is het sowieso een goed idee om snus koud te bewaren. Dat wil dus bijvoorbeeld zeggen dat je het in de koelkast legt en het op een graadje of 7 laat rusten. In de koelkast is namelijk de kans ook kleiner dat het vocht verdampt dat zich in de snus bevindt. Hetzelfde geldt voor de extreem populaire nicotine pouches. Hierin is vaak een bepaalde hoeveelheid vocht opgenomen. Deze zorgt voor een fijn gebruik en een lekkere smaak. Waarborg beide aspecten door het in de koelkast te bewaren.

Sommige mensen gaan nog een stapje verder en bewaren snus of nicotine pouches in de vriezer. Hierdoor wordt het mogelijk om ze tot een jaar te bewaren. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een grote hoeveelheid tegelijk hebt ingeslagen. In plaats van dat je na een paar maanden de helft moet weggooien, ben je zo tot minstens een jaar voorzien van een goed product.

Doordat snus en nicotine pouches zo lang te bewaren zijn, kiezen veel mensen er ook voor om een verscheidenheid aan verschillende producten te nemen. Laten we bijvoorbeeld nicotine pouches als voorbeeld pakken. Deze pouches zijn bijzonder populair vanwege het grote assortiment aan verschillende smaken en verschillende sterktes qua nicotine. Het wordt dus sterk aangeraden om verschillende opties te proberen, totdat je een bepaalde favoriet vindt. De volgende samenstelling is bijvoorbeeld ideaal:

Je hebt dan respectievelijk een extra sterke nicotine pouch, een sterke zoete optie en een relatief lichte, tropische pouch tot je beschikking. Door ze allemaal een keer een kans te geven, leer je steeds beter kennen waar je nu precies naar op zoek bent.

En het fijne is dan dat bewaren geen probleem is. Wanneer je vervolgens een smaak hebt gevonden die je bevalt, sla je gewoon een wat grotere voorraad in. Je vriest de helft in en de andere helft leg je in de koelkast. Probleem opgelost zonder dat je inlevert op smaak.

Lees ook: