Nicotine pouches – ook wel ‘snus’ genoemd – zijn hét alternatief voor sigaretten! Het gebruik van nicotine pouches is namelijk onopvallend, rookvrij en tabaksvrij, maar voorziet je wel van de dosis nicotine waar jij behoefte aan hebt. Net als pruimtabak stop je de kleine nicotinezakjes in je mond, maar in tegenstelling tot pruimtabak hoef je niet te spugen en bevat het product geen tabak.

Hoe werken nicotine pouches?

In nicotine pouches zitten naast nicotine vulstoffen, hulpstoffen en smaakstoffen. Maar hoe werkt een nicotine pouch? De pouch duw je onder je bovenlip, waar de nicotine en een aangename smaak vrijkomen. Doordat het zakje zacht aanvoelt, zit het pakketje niet ongemakkelijk onder je lip. De nicotine geeft een fijn gevoel dat zowel kalmerend als stimulerend is. Net als met sigaretten, hebben sommige mensen het idee dat ze zich door nicotine pouches beter kunnen focussen.

Voordelen

Ten opzichte van nicotinegebruik door middel van roken hebben nicotine pouches veel voordelen. Ten eerste wordt de nicotine niet door je longen maar door het slijmvlies in je mond geabsorbeerd. Ook zit er geen schadelijke teer in de zakjes. Doordat er bovendien geen tabak in het product zit, veroorzaak je geen tabaksvlekken op je tanden. Daarnaast kun je de discrete kleine pouches makkelijk op allerlei plekken gebruiken, zonder dat andere mensen er last van hebben. Je zadelt niemand met tweedehands rook op.

Hoe kies ik de juiste soort nicotine pouches?

Je kunt onze pouches over drie categorieën verdelen: smaak, sterkte en formaat. Qua smaak hebben wij voor ieder wat wils: denk bijvoorbeeld aan mint of een lekkere koffiesmaak, of een frisse fruitsmaak zoals citrus, watermeloen of gember-bloedsinaasappel. Ook wat betreft sterkte hebben we geschikte nicotine pouches voor iedereen. Als beginner of incidentele gebruiker raden wij een milde soort aan van 2-4 mg/g nicotine, ervaren gebruikers kunnen zich wagen aan de sterktes ‘strong’ of zelfs ‘extra strong’. Natuurlijk hebben we ook van alles er tussenin. Het standaard formaat is het meest populair, maar mocht je deze te groot vinden kun je kiezen voor slim of mini.

Neem snel een kijkje in ons assortiment en vindt de nicotine pouch die bij jou past!

Lees ook: