Ben jij op zoek naar Zweedse snus? Zoek dan niet verder, want… dat heeft geen zin! Echte Zweedse snus mag namelijk niet in Nederland of omringende landen worden verkocht. Alleen in Zweden en Noorwegen is de verkoop van deze Zweedse tabakszakjes legaal. Ook de Scandinavisch winkels mogen het niet naar jou sturen. Maar wees niet bedroefd! Wij hebben namelijk iets wat minstens net zo goed is: nicotine pouches. Dat is een product dat in Nederland ook ‘snus’ wordt genoemd, maar net even anders is dan Zweedse snus. Graag vertellen we je wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen deze pouches en Zweedse snus. 

Wat is Zweedse snus?

Zweedse snus is gemaakt van tabak. Om precies te zijn is het fijngemalen, vochtige tabak, vermengd met zout en smaakstoffen. Deze Zweedse snus wordt zowel als losse tabak als in kleine zakjes verkocht. De tabak plaats je onder je lip, waar de nicotine vrijkomt. Na een tijdje gooi je de tabak weer weg. Het lijkt dus een beetje op pruimtabak, met als verschil dat je niet hoeft te spugen. Het voordeel van snus boven roken is dat je je longen niet belast en anderen niet opzadelt met rook.

Wat zijn nicotine pouches?

Nicotine pouches zijn kleine zakjes die je ook onder je lip plaatst, mét nicotine maar zónder tabak. Doordat er geen tabak in zit mag dit product hier wel verkocht worden. Het gebruik is vrijwel identiek aan dat van Zweedse snus. Je stopt het zakje onder je lip en laat het daar een tijdje zitten, terwijl de nicotine en het gewenste aroma vrijkomt. Nicotine pouches zijn er in allerlei smaken en sterktes, zodat er altijd wel iets bij zit wat jij lekker vindt.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Buiten het feit dat Zweedse snus hier niet te koop is en nicotine pouches wel, hebben pouches verschillende voordelen ten opzichte van ’echte’ snus. Doordat de pouches geen tabak bevatten, krijg je -naast de nicotine- geen andere overbodige en/of schadelijke bestanddelen van tabak binnen. Je krijgt van nicotine pouches ook geen tabaksvlekken op je tanden. De pouches zijn daarnaast makkelijker te gebruiken dan losse snus: de zakjes zijn zacht, schoon en flexibel. Tenslotte is het aanbod aan smaken en sterktes bij pouches groot. Zo zit er altijd een soort bij die bij jou past!

Wil jij ook deze ‘Hollandse snus’ proberen? Bekijk snel onze producten!

Lees ook: