Snustabak kopen, hoe en waar doe je dat eigenlijk? Dat is een vraag die regelmatig rond raast op internet. Het officiële relevante antwoord is simpel: in ieder geval niet in Nederland, ook niet via een buitenlandse webshop. Echt Zweedse snus tabak kopen is namelijk niet toegestaan in de EU, op de landen Noorwegen en Zweden na. Maar gelukkig zijn er prima alternatieven te koop, die bijna hetzelfde zijn als the real thing!

Wat is snus tabak eigenlijk?

Snustabak kopen

Laten we allereerst even uitleggen wat snus precies is. De echte, originele snus komt uit Zweden en bestaat uit vochtige gemalen tabak en een aantal hulp- en smaakstoffen. Deze tabak rook je niet, maar stop je in je mond, waar de nicotine en de smaak vrijkomt. Dit werkt ontspannend, en sommige mensen voelen zich ook alerter. Een beetje zoals roken dus, maar dan zonder het roken!

 

Legaal snus kopen

Bij ons kun je geen snus tabak kopen, maar wel nicotine pouches. Dit wordt tegenwoordig ook snus genoemd, maar is het officieel dus niet. Het principe is bijna hetzelfde: je stopt een nicotine pouch onder je lip, waar de nicotine wordt opgenomen. Het grote verschil is dat er in een pouch geen tabak zit, maar in plaats daarvan natuurlijke vezels waaraan de nicotine en aroma’s zijn toegevoegd.

Soorten snus zonder tabak

Een van de mooie aspecten van nicotine pouches is dat er zoveel verschillende smaken, sterktes en formaten zijn. Denk bijvoorbeeld aan frisse mintsmaak, een warme koffiesmaak of een sappige fruitsmaak. Qua sterkte kun je pouches kopen van zeer mild (geschikt voor beginners) tot extra strong (alleen voor ervaren gebruikers). Ook de uiteenlopende maten helpen je het product kiezen dat precies aan jouw wensen voldoet. De maat ‘mini’ is handig als je zo onopvallend mogelijk wil snussen, terwijl een grotere maat voor een grotere nicotineboost zorgt. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

Bekijk dus welke pouch bij jou past en geniet ervan!

Lees ook: