Drie dingen die je moet weten over snus tabak

Heb jij over snustabak gehoord, en ben je er nieuwsgierig naar? In deze tijden waarin roken steeds meer passé wordt, neemt snus aan populariteit toe. Dat komt omdat snus rookvrij is, en je geen teer binnenkrijgt, zoals bij sigaretten, maar je er wél mee in je nicotinebehoefte voorziet! Bovendien is het effect nét even anders en zijn er verschillende soorten snus met verschillende smaken.

Wat is snus tabak?

Maar wat is het nou eigenlijk precies? De originele Zweedse snus is een product gemaakt van vochtige vermalen tabak vermengd met andere stoffen, zoals natriumcarbonaat en aroma’s. Deze Zweedse snus-tabak wordt zowel los als in zakjes verkocht. Voor gebruik plaats je de snus onder je lip, waarna de nicotine wordt opgenomen door je slijmvlies. Dit resulteert in een prettig gevoel. Je laat het een tijdje onder je lip zitten en je gooit de tabak daarna weg. Je hoeft dus niet te spugen of iets dergelijks.

Waar kun je snus tabak kopen?

Snus tabak

Nu komt het lastige: snus tabak is helemaal niet te koop in Nederland. Sterker nog, het is verboden in de hele EU, behalve in Zweden en Noorwegen. Er is dus geen winkel die het naar een Nederlands adres mag verzenden, ook niet vanuit een Zweedse webshop. Maar: niet getreurd. Wij hebben namelijk een alternatief voor snus tabak dat eigenlijk alleen maar beter is: nicotine pouches. Dit is een tabaksvrij product dat je op dezelfde manier gebruikt.

Wat zijn voordelen van alternatieven?

Het grootste voordeel van nicotine pouches ten opzichte van echte snus, is dat die hier wel te koop zijn en Zweedse snus niet. Maar, verder hebben de nicotinezakjes ook veel voordelen! Zoals eerder gezegd zijn de pouches tabaksvrij, waardoor je wel nicotine binnen krijgt maar niet de andere schadelijke stoffen van tabak. Ook zorgt dat de afwezigheid van tabak ervoor dat je geen lelijke vlekken op je tanden krijgt. Daarnaast zijn de nicotine pouches een stuk handiger in gebruik dan losse snus: de zakjes voelen prettig aan en zijn flexibel. Als je klaar bent met het zakje heb je bovendien geen stukjes tabak in je mond. Tenslotte is de hoeveelheid nicotine in de pouches nauwkeurig bepaald, zodat je precies weet wat je koopt.

Probeer één van onze vele soorten en smaken!

Lees ook: