Nicotinezakjes worden steeds vaker ontdekt door mensen die roken

Nicotinezakjes worden steeds vaker ontdekt door mensen die roken

Snus inkopen bij de snusgroothandel Lezen Nicotinezakjes worden steeds vaker ontdekt door mensen die roken 3 minuten Volgende Snus in Duitsland
Kun je je herinneren wanneer je voor het eerst hoorde over nicotinezakjes? Misschien was het een vriend die je erover vertelde, of je las erover op internet. Hoe je ook achter het rook- en tabaksvrije alternatief voor nicotine bent gekomen, je bent niet de enige. Uit een recent onderzoek van pouches.eu blijkt dat meer mensen dan ooit op de hoogte zijn van nicotinezakjes, en velen van hen zijn rokers.

Waarom deze enquête?

We wilden te weten komen hoe men staat tegenover tabaksvrije alternatieven voor roken. Vóór ons onderzoek was er heel weinig informatie over belangstelling voor en bekendheid met nicotinezakjes. Daarom deden we onderzoek naar verkoop en consumptie en stelden we rokers de volgende vragen:
  • Heb je al gehoord van tabaksvrije nicotinezakjes?
  • Heb je ze al eens geprobeerd?
  • Wil je ze enkele maanden proberen?

Wat was het doel van dit onderzoek?

Het doel van het onderzoek was om te zien of er een verband bestond tussen degenen die hadden geprobeerd te stoppen met roken, degenen die rookloze tabaksproducten hadden gebruikt en degenen die nicotinezakjes hadden geprobeerd.

Wie hebben aan het onderzoek deelgenomen?

De meeste deelnemers waren mannen, tussen de 18 en 65 jaar oud. Deze hadden geen plannen om te stoppen met roken. Sommigen hadden al vape of e-sigaretten geprobeerd, anderen tabakvrije zakjes. De enquête ging ervan uit dat deelnemers die nog nooit van nicotinezakjes hadden gehoord, ze waarschijnlijk ook nog nooit hadden gebruikt.

Wat zijn de resultaten van het onderzoek?

Het eerste interessante resultaat was leeftijdsgebonden. Vergeleken met rokers van 60 jaar of ouder wist 17% van degenen van 30-44 jaar meer over nicotinezakjes. De jongste leeftijdsgroep (18-29 jaar) had twee keer zo vaak van nicotinezakjes gehoord als de oudere leeftijdsgroep, namelijk 34%.

Van de voor dit onderzoek ondervraagde rokers had ongeveer 7% ooit tabaksvrije nicotinezakjes geprobeerd. Degenen die in het verleden hadden geprobeerd te stoppen met roken, door middel van medicijnen, counseling of andere stopprogramma's, hadden een grotere kans om ooit zakjes te hebben gebruikt. Voormalige gebruikers van rookloze tabaksproducten - zoals kauwgom, dip, vochtige snuif of snus - gebruikten ook vaker nicotinezakjes.

17,6% van de rokers zei dat ze in de komende zes maanden nicotinezakjes zouden willen proberen. Slechts 7,1% zei hetzelfde over rookloze tabaksproducten zoals dips of kauwgom.

Deelnemers die al eerder nicotinezakjes hadden geprobeerd, interesse toonden in stoppen met roken in de komende zes maanden, en die ook al eerder hadden geprobeerd te stoppen met roken, waren veel meer geïnteresseerd in het opnieuw gebruiken van nicotinezakjes.

Conclusie:

De markt voor nicotinezakjes groeit, en steeds meer jongere rokers willen nicotinezakjes proberen. Het is zeer waarschijnlijk dat we een aanhoudende stijgende lijn zullen zien onder rokers en mogelijk andere tabaksgebruikers.