Wat is snus?


Wat is snus? blog

Tegenwoordig zijn er meer en meer manieren waarop je nicotine in je lichaam krijgt zonder dat je hiervoor hoeft te roken. Dit heeft uiteraard een paar voor de hand liggende voordelen, gezien het algemeen bekend is dat roken slecht is voor de gezondheid. De alternatieven anno nu bestaan onder andere uit:

 • Pruimtabak
 • Snuiftabak
 • Snus

Van de eerste twee opties kunnen de meeste mensen zich wel indenken wat het inhoudt, maar wat is snus nu precies?!

Snus is eigenlijk gewoon tabak in poedervorm, om het heel plat en duidelijk te zeggen. In de vorm van vochtig poeder om helemaal precies te zijn. Deze poeder wordt verkregen doordat gestoomd tabak wordt gemalen en vermengd met zout, natriumcarbonaat en bepaalde aroma’s. Het is dus een ware mengelmoes van verschillende ingrediënten. En van oorsprong is deze methode om tabak binnen te krijgen afkomstig uit Noorwegen en Zweden.

Hoe gebruik je snus?

Wat je vaak ziet, is dat mensen wel weten wat snus is en dat ze niet helemaal begrijpen hoe het wordt gebruikt. Om dit te verduidelijken gaat het gebruik van snus als volgt; je stopt snus (zakje gevuld met nicotine) net achter je bovenlip. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid nicotine die zich in de snus bevindt, langzaam maar zeker door je lichaam wordt opgenomen. De duur hiervan verschilt van enkele minuten tot zelfs enkele uren.

Waarom wordt snus gebruikt?

Een goede vraag, met een duidelijk antwoord; voornamelijk omdat het een iets gezonder alternatief is voor roken. Echt gezond kan snus ook nog altijd niet genoemd worden, maar door het gebrek aan rook is het wel een stuk veiliger voor je longen. Bovendien ervaren veel mensen het gebruik van snus ook op zichzelf staand gewoon als prettig. Het gebrek aan verbrandingsproducten zorgt ervoor dat je longen het minder zwaar te verduren hebben.

Wat zijn nicotine pouches?

Je kunt nicotine pouches eigenlijk zien als weer een beter alternatief voor snus. Beide producten lijken erg op elkaar, maar er is toch één belangrijk verschil aanwezig. Dit zit hem in het feit dat nicotine pouches geen tabak bevatten. In plaats van tabak wordt er plant-fibre gebruikt bij het vervaardigen van dit product. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

Meer tandvriendelijk

 Het is algemeen bekend dat sommige vormen van snus niet heel goed voor de tanden zijn. Ze tasten deze aan. daardoor kan er verkleuring op de tand ontstaan. Het voordeel van nicotine pouches is echter dat deze vaak gewoon wit zijn. Hierdoor is er minder schade voor de tanden. Je houdt er een mooier gebit aan over.

Langer houdbaar

Nicotine pouches gaan een stuk langer mee dan snus. Hierdoor geniet je er een stuk langer van. Ook maakt dit het mogelijk om meerdere smaken tegelijk aan te schaffen en deze lekker af te wisselen. Je hebt toch ruim de tijd om ze allemaal uit te proberen!

  Denk je na het lezen van deze informatie toevallig het volgende?

  ‘Klinkt goed. Die nicotine pouches ga ik een keer proberen!’

  … dan ben je hier op het juiste adres.

  Met een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende nicotine pouches kun je je helemaal uitleven. Eén ding is zeker; saai wordt het nooit. Er is altijd wel een nieuwe smaak die je kunt uitproberen. Al onze snus wordt vers en gekoeld bewaard. Zo ervaart de gebruiker de optimale effect van onze nicotine pouches.

  Vragen over snus of nicotine pouches?

  Voor vragen of meer informatie over een van de producten kun je natuurlijk altijd contact opnemen. Wij staan je graag te woord om je zo snel mogelijk verder te helpen.

  Vul het contactformulier in of stuur direct een berichtje via WhatsApp!  Sale

  Unavailable

  Sold Out